Tel: 060-578955 - Övrig info på startsidan
Äldre versioner och produkter 

 

Vi vet att en stor del av våra kunder har industrins sätt att se på produktens livslängd. Därför har vi i alla år sett till att vi kan supporta och ersätta äldre produkter. Vid skiftet till år 2000 lämnade vi garanti på alla produkter som inte specfikt angivits att de skulle vara ersatta före år 2000. Dvs, produkter från t.ex 1985 omfattades då av den garantin.

 

Utgångna produkter 

 

Den rubriken låter inte rolig. Därför tycker vi inte heller om uttrycket. Här nedan finner du äldre produkter. De är vad andra kallar utgångna. För vår del innebär uttrycket att vi fortfarande supportar dem, ger service, säkerligen kan ersätta dem samt att de oftast går att nybeställa vid t.ex skada. Dock med begränsade löften om fortsatt underhåll.

 

Har du någon av våra tidigare produkter hoppas vi att du är nöjd och känner att vi finns här när det behövs.

 

MiniSYSTER

 

Vår första SYSTER. Den fanns såväl i ett standard-utförande som en mängd specialversioner. MiniSYSTER fungerade som en länk mellan binära och seriella signaler och Mobitex. Den hade tillräcklig kraft för att specialanpassas och vi levererade ut versioner med över 30 olika portar.

 

MicroSYSTER version 1

 

MiniSYSTER arbetades om för större flexibilitet till en MicroSYSTER. Version 1 hade inte metalllåda som dagens MicroSYSTER men är i övrigt kompatibel. Dvs, vill man ersätta en version 1 så kan dagens version göra precis samma saker men även mycket mer.

 

Vid ersättande bör man dock tänka på att kontaktanslutningarna ser helt annorlunda ut varför kablaget måste bytas ut eller anpassas med adaptrar.

 

MT4080 - Mobitex

 

En terminal med 8 rader x 40 teckens display som vi har sålt mycket av. Den hade inbyggd Mobitex maskingränssnitt programvara och kunde således anslutas direkt mot en Mobitexradio. Beroende på utförande kunde den anslutas även mot skrivare eller hantera radions skrivare. Mest såld är den i sammanbyggt montage men den levererades även i delat montage tangentbord - display.

 

Den har även levererats med VT-100 display och RS-232 utgång samt med kundanpassade programvaror.

 

Tangentborden varierade också från standard QWERTY till rena specialanpassningar.

 

Vi vet att det fortfarande finns MT4080 (eller Microscribe 500) ute på marknaden. Vi har flera ersättningsalternativ till den och har således, normalt, inga problem att ersätta med likvärdig funktion.

 

MT40160 - Mobitex

 

Motsvarar MT4080 förutom att den hade 16 rader x 40 tecken. För de kunder som fortfarande använder denna terminal har vi försäkrat oss om att det finns lämpliga enheter att ersätta med.

 

Comtex 120

 

Ett radiomodem för dataöverföring i privata radionät. Modemet har sålts separat till enstaka kunder samt för OEM inbyggnad. Vi har även använt det där våra egna enheter, t.ex SYSTER, anpassats i privata nät. Kretsarna på kortet har gått ur produktion men vi har reservenheter/reservdelar för utbyte där så behövs.

 

Äldre teknik och informationssidor

 

Kortfattat om Mobitex som nät. www.ieab.se/mobitex.htm

 

Jämförelse GSM och Mobitex. www.ieab.se/mbtxgsm.htm

 

Kort om SMS.
www.ieab.se/sms.htm

Äldre hårdvaruprodukter
Äldre hårdvaror - och vad de kan ersättas med.
 
Lämplig för GSM, GPRS, SMS, Mobitex med flera nät.